Duivelshoek.be

Garageverkoop - Rommelmarkt

Over de garageverkoop en rommelmarkt

De garageverkoop en rommelmarkt van de wijk Duivelshoek in Wilrijk wordt jaarlijks georganiseerd. Dit gaat meestal door in april of mei (zie "agenda" voor de exacte datum). De toegang voor alle bezoekers is geheel gratis.

Het is hierbij de bedoeling dat de bewoners van de wijk de kans krijgen hun eigen spullen te koop aan te bieden, en dit voor hun eigen deur, op hun eigen oprit of in hun eigen garage. Het voordeel hiervan is dat ze zich niet hoeven te verplaatsen, en dat ze geen standgeld moeten betalen om elders op een rommelmarkt te staan. Het geeft de buurtbewoners tevens de uitgelezen kans om eens te rommelen in hun kelder of op hun zolder. Hierdoor is er een goede kans dat je interessante spullen vindt, en kan kopen aan een mooi prijsje. En dat is uiteraard goed, zowel voor de verkoper als voor de koper!

De deelnemende straten van wijk Duivelshoek worden niet afgesloten voor het verkeer. Je kan dus zowel te voet als met de auto de rommelmarkt bezoeken, en je hoeft geen toegang te betalen. De wijk Duivelshoek is gelegen vlakbij de Bist van Wilrijk, en dus ook goed toegankelijk met het openbaar vervoer (zie "lokatie"). Kortom, redenen te over om eens een kijkje te komen nemen!


Standhouders

De rommelmarkt en garageverkoop van de wijk Duivelshoek is geen commerciële rommelmarkt. Dit wil zeggen dat enkel de bewoners van de deelnemende straten kunnen deelnemen aan de rommelmarkt. Het is niet mogelijk om als buitenstaander een standplaats te huren. Mensen die in de wijk wonen kunnen natuurlijk wel vrienden en familie vragen om mee te doen en hun spullen erbij te komen zetten.

Elk jaar opnieuw zijn er verschillende buurtbewoners die deelnemen aan de rommelmarkt en garageverkoop. Het aantal standhouders hangt echter af van hoeveel mensen zich op die dag kunnen vrijmaken, en van de weersomstandigheden. Maar ook bij regenweer zijn er altijd wel mensen te vinden die toch een stand plaatsen, of hun spullen opstellen in hun garage. De deelnemers kunnen hun stand best zo opvallend mogelijk maken, door bijv. ballonnen aan de voorgevel of aan de brievenbus te hangen.

Meer informatie voor standhouders vind je bij Deelname.