Duivelshoek.be

Garageverkoop - Rommelmarkt

Info deelnemers

De bewoners van de deelnemende straten krijgen een aantal maanden op voorhand een kleine flyer in de bus. Deze flyer kondigt aan op welke datum de rommelmarkt en garageverkoop zal doorgaan. Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven, stel op de dag zelf gewoon je spullen uit op je oprit of terras, in je voortuin of in je garage. 

De rommelmarkt is geopend van 9u tot 17u, al is het mogelijk dat er vanaf 8u al opkopers komen kijken. Geen zin om in je eentje deel te nemen? Vraag dan je familie en vrienden om je te komen vergezellen, en hun spullen ook bij jou te komen plaatsen. Praat er ook over met je buren. Er worden geen standplaatsen verhuurd aan externe standhouders.

Laat je verkoopstand goed opvallen met bv. versiering met ballonnen. Maak ook zelf reclame op internet, zoals Facebook, Twitter, Instagram, enz…

Je mag géén gebruik maken van de openbare weg voor je verkoopstand. Wens je dit toch te doen omdat je geen voortuin, garage, … hebt, dan kan hiervoor een aanvraag gedaan worden via de website van Stad Antwerpen, doch slechts 1 aanvraag per straat. De aanvrager is dan ook zelf verantwoordelijk voor die straat, en eventuele vergunningskosten hiervoor zijn dan steeds ten koste van de aanvrager. Vraag eerst na bij uw straatburen of iemand anders reeds een aanvraag heeft gedaan. Meer informatie over de aanvraagprocedure vind je hieronder bij "Zelf een aanvraag doen voor gebruik van de stoep".

Wil jij en je buren geen aanvraag doen voor je straat, kan je ook eventueel buren aanspreken die wel een oprit of voortuin hebben. Misschien willen ze zelf niet deelnemen maar mag je er van hen jouw spullen wel uitstallen. Of beman je samen met die buren een verkoopstand.


Deelnamevoorwaarden:

Voor meer informatie, flyers en affiches, zie de contactgegevens via "contact".


Zelf een aanvraag doen voor gebruik van de stoep

Indien je gebruik wil maken van de openbare weg (stoep), omdat je geen garage, oprit of voortuin hebt, dien je hiervoor een aanvraag in te dienen bij Stad Antwerpen. Die aanvraag mag enkel per straat en niet per individueel adres. Overleg dus met de buren in je straat om te horen wie er nog wil deelnemen, en of iemand anders de aanvraag al heeft gedaan voor je straat. Je kan bijvoorbeeld wat briefjes afdrukken of kopiëren en bij je straatburen in de bus steken.

Wil je een aanvraag doen voor je straat, dan doe je dit online op het evenementenloket van Stad Antwerpen op volgende link:

https://evenementenaanvraag.antwerpen.be/

Vervolgens dien je in te loggen met je A-Profiel. Als je dat nog niet hebt, kan je dat gratis aanmaken op deze link: https://aprofiel.antwerpen.be/nl/register 

Na inloggen kan je kiezen wat voor evenement je wil aanmaken. Hier kies je voor "Markt, braderij, garageverkoop" en vervolgens "Garageverkoop" of "Rommelmarkt". Tenslotte vul je het aanvraagformulier zo nauwgezet mogelijk in.

Wil je dit jaarlijks opnieuw doen voor je straat, kan je volgende keer het eerste aanvraagformulier kopiëren, zodat je enkel de actuele gegevens moet aanpassen zonder alles opnieuw in te voeren.

Mogelijk dient u retributie te betalen voor gebruik van de openbare weg. Dit is onderderverdeeld in verschillende zones, maar de straten van onze wijk maken geen deel uit van deze zones. 

Voor alle informatie omtrent retributie kan u terecht op deze link: https://www.antwerpen.be/info/retributie-inname-openbaar-domein-voor-een-evenement-buiten

Wij raden u aan om contact op te nemen met Stad Antwerpen om navraag te doen omtrent eventuele retributie. Het reglement van Stad Antwerpen kan immers steeds wijzigen zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn.

Voor kleine evenementen moeten de aanvragen minstens 3 weken vooraf gebeuren, voor middelgrote evenementen is dit 6 weken. Niettemin raden wij aan om uw aanvraag steeds zo vroeg mogelijk in te dienen, bij voorkeur een aantal maanden op voorhand. Zodoende kan Stad Antwerpen hier dan ook rekening mee houden in hun planning van bv. eventuele geplande openbare werken in uw straat.